AUTOPLEX PLUS

Литијумова маст

Испуњава спецификације

ISO 6743/9, DIN 51825, DIN 51502, NLGI 1, 2, 3

Техничке карактеристике

Радна пенетрација, mm/10
265-295
Тачка капања, °C, min.
190
Класификација NLGI
2
Класификација ISO
L-XCCHB 2
Класификација DIN
KPF2K-30

Мазиве масти за моторна возила припадају групи литијумових мазивих масти које су посебно формулисане за подмазивање трибомеханичких дијелова моторних возила и пољопривредне механизације. Могу се примјењивати и у индустрији за подмазивање склопова који су изложени тежим радним условима, као што су ударна оптерећења, вибрације и сл. Посједују добру отпорност на воду и добро пријањање на металне површине штитећи их од корозије. Побољшан квалитет мазивог филма, стабилност конзистенције и добра заштита од корозије гарантују ефикасно подмазивање током дугог времена без замјене мазива. Примјењују се у температурном подручју од -30°C до 130°C.

Autoplex Плус намијењена је за подмазивање хомокинетичких и карданских зглобова, а може се успјешно примјењивати и за подмазивање зупчастих спојница и спона шинских возила, који су изложени неповољним радним условима као што су ударна оптерећења, вибрације и слично.

Носивост мазивог слоја повећана је додатком модификатора трења, молибдендисулфида, са додатком адитива за подношење повећаних оптерећења. Молибдендисулфид омогућава посебне предности под одређеним условима подмазивања, нарочито гд‌је се клизањем или вибрирањем маст истискује са контактне површине. У случајевима гд‌је се подмазивање изводи ријетко, молибдендисулфид омогућава продужено вријеме подмазивања.

Технички лист доступан на упит

Доступна паковања

180kg
18kg