AUTOPLEX 100/1

Литијумова маст

Испуњава спецификације

ISO 6743/9, DIN 51825, DIN 51502, NLGI 1, 2, 3

Техничке карактеристике

Радна пенетрација, mm/10
310-340
Тачка капања, °C, min.
185
Класификација NLGI
1
Класификација ISO
L-XCCHB 1
Класификација DIN
KP1K-30

Мазиве масти за моторна возила припадају групи литијумових мазивих масти које су посебно формулисане за подмазивање трибомеханичких дијелова моторних возила и пољопривредне механизације. Могу се примјењивати и у индустрији за подмазивање склопова који су изложени тежим радним условима, као што су ударна оптерећења, вибрације и сл. Посједују добру отпорност на воду и добро пријањање на металне површине штитећи их од корозије. Побољшан квалитет мазивог филма, стабилност конзистенције и добра заштита од корозије гарантују ефикасно подмазивање током дугог времена без замјене мазива. Примјењују се у температурном подручју од -30°C до 130°C.

Autoplex 100/1 препоручује се за подмазивање у најтежим радним условима код моторних возила, пољопривредне и рударске механизације. Може се примјењивати и у индустрији, за подмазивање склопова који су изложени неповољним радним условима, као што су ударна оптерећења, вибрације и сл.

Носивост мазивог слоја повећана је додатком модификатора трења, molibdendisulfida, са додатком адитива за подношење повећаних оптерећења. Molibdendisulfid омогућава посебне предности под одређеним условима подмазивања, нарочито гд‌је се клизањем или вибрирањем маст истискује са контактне површине. У случајевима гд‌је се подмазивање изводи ријетко, molibdendisulfid омогућава продужено вријеме подмазивања.

Технички лист доступан на упит

Доступна паковања

180kg
18kg