AUTOPLEX 100/1

Litijumova mast

Ispunjava specifikacije

ISO 6743/9, DIN 51825, DIN 51502, NLGI 1, 2, 3

Tehničke karakteristike

Radna penetracija, mm/10
310-340
Tačka kapanja, °C, min.
185
Klasifikacija NLGI
1
Klasifikacija ISO
L-XCCHB 1
Klasifikacija DIN
KP1K-30

Mazive masti za motorna vozila pripadaju grupi litijumovih mazivih masti koje su posebno formulisane za podmazivanje tribomehaničkih dijelova motornih vozila i poljoprivredne mehanizacije. Mogu se primjenjivati i u industriji za podmazivanje sklopova koji su izloženi težim radnim uslovima, kao što su udarna opterećenja, vibracije i sl. Posjeduju dobru otpornost na vodu i dobro prijanjanje na metalne površine štiteći ih od korozije. Poboljšan kvalitet mazivog filma, stabilnost konzistencije i dobra zaštita od korozije garantuju efikasno podmazivanje tokom dugog vremena bez zamjene maziva. Primjenjuju se u temperaturnom području od -30°C do 130°C.

Autoplex 100/1 preporučuje se za podmazivanje u najtežim radnim uslovima kod motornih vozila, poljoprivredne i rudarske mehanizacije. Može se primjenjivati i u industriji, za podmazivanje sklopova koji su izloženi nepovoljnim radnim uslovima, kao što su udarna opterećenja, vibracije i sl.

Nosivost mazivog sloja povećana je dodatkom modifikatora trenja, molibdendisulfida, sa dodatkom aditiva za podnošenje povećanih opterećenja. Molibdendisulfid omogućava posebne prednosti pod određenim uslovima podmazivanja, naročito gdje se klizanjem ili vibriranjem mast istiskuje sa kontaktne površine. U slučajevima gdje se podmazivanje izvodi rijetko, molibdendisulfid omogućava produženo vrijeme podmazivanja.

Tehnički list dostupan na upit

Dostupna pakovanja

180kg
18kg